BALIKESİR / ERDEK - Karşıyaka Çok Programlı Anadolu Lisesi

May

27 şubat 2024 tarihinde, Hırvatistan, Macaristan, İspanya, Yunanistan ve İtalya'daki proje ortakları ile birlikte E-BRAVE adlı "Zorbalıkla Mücadele" kapsamındaki E-Twinning projesine Karşıyaka ÇPAL olarak ortak olduk. Proje başlangıcında ülke, şehir ve okul tanıtımı videosu hazırlayarak milli kültürümüzü proje ortaklarımıza tanıttık. Proje kapsamında "Zorbalıkla Mücadele" temalı poster ve logo çalışmalarımızı okul panomuzda paylaştık. Proje süreci boyunca okulumuzda öğrencilerimize akran zorbalığı, siber zorbalık ve güvenli internet kullanımı ile ilgili seminerler ve Web2.0 tabanlı Kahoot programı kullanarak bilgi yarışmaları düzenledik. Proje öncesi ve sonrasında Zorbalıkla Mücadele temalı öğrenci anketleri düzenleyerek öğrencilerin konuya ilişkin farkındalarını artırdık. 30 Nisan 2024 tarihinde "Sevgi, Arkadaşlık, Dostluk, Empati ve İşbirliği" temalı  "Dijital Sanat Galerisi" çalışmamız ile projenin son etkinliğini de gerçekleştirdik. Spatial  uygulaması üzerinden metaverse evreninde hazırladığımız Türkiye, Macaristan ve Hırvatistan ortak yapımı dijital sanat galerimizi aşağıdaki link üzerinden ziyaret edebilirsiniz. Proje süreci boyunca emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

Bakanlığımız tarafından uygulamaya sokulan "Sosyal Sorumluluk Projeleri" kapsamında okulumuzda 2024 yılı etkinliklerimiz devam ediyor. Bu kapsamda, projede görevli öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan kuş yuvalarını ağaçlara yerleştirdik. Yuvalarımız artık ziyaretçilerini bekliyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Şbt

Bakanlığımızca sürdürülen "Dilimizin Zenginlikleri" projesinin şubat ayı takvimi içinde yer alan "Deyimler ve Atasözleri Okumaları" etkinliklerini gerçekleştirdik.

Ara

Okulumuzda "Denizde Emniyet" dersi kapsamında "Yangın Önleme ve Yangınla Mücadele Temel Eğitimi" uygulaması yaptık. Uygulamada yangın söndürme, yangın çeşitleri, yangın öncesi alınacak tedbirler konularında çalışmalar yapıldı.

Sonsuzluğa göçüşünün 85. yıl dönümünde Ata'mızı saygı, sevgi ve minnetle andık.

Ekm

Erdek Sahil Güvenlik Komutanlığı okulumuzda tanıtım sunumu yaptı. Sunumda Sahil Güvenliğin görevleri ve sorumlulukları, çalışma sahası, komutanlık bünyesinde yer alan birimler ve benzeri konularda bilgiler verildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz.

Haz

Okulumuz Güverte, Denizcilik, Anadolu Meslek Programı ve Anadolu lisesi öğrencileri, öğretmenleri rehberliğinde Piri Reis Üniversitesine eğitim gezisi düzenledi. Gezide Denizcilik Meslek Yüksek Okulu ve üniversitenin diğer bölümleri hakkında öğrencilerimize sunum yapıldı. Meslek Yüksek Okulunun bölümleri gezdirildi.